null Látogatóban a Nemzetközi Atomenergia Ügynökségnél

Látogatóban a Nemzetközi Atomenergia Ügynökségnél

2024. március 25, hétfő

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség TERC Laboratóriumban vezetőségi változás történt. Ezt követően a Nébih ÉLI vezetője és a Radioanalitikai Referencia Laboratórium munkatársai meghívást kaptak a TERC Laboratórium megtekintésére. Ezzel együtt egy személyes találkozásra is sor került, mely során a jövőbeli feladatokban való együttműködésről is beszélgettek a szakemberek.

A Radioanalitikai Referencia Laboratórium 2005 óta a NAÜ együttműködő laboratóriuma a referenciaanyagok előállításának területén. A Nébih laboratóriuma a NAÜ jártassági vizsgálatai során használt anyagminták előkészítésében, homogenitás vizsgálatában és karakterizálásában közreműködik, melyeknek célja a radioanalitikai mérési eredmények megbízhatóságának és összehasonlíthatóságának növelése, továbbá a méréstechnikák fejlesztése.
Jelentőségét jól mutatja, hogy 2023-ban a Nébih által készített anyagminta felhasználásával világszerte 430 laboratórium vett részt NAÜ körvizsgálatban.

A NAÜ TERC új laboratóriumvezetője elismerését fejezte ki a Nébih laboratórium technikai és szakmai támogatását illetően. Hangot adott nagyrabecsülésének a Nébih szakmai utánpótlásképzésben, az ösztöndíjasok és tudományos látogatók fogadásában, képzésében, továbbá a workshopok és trainingek szervezésében végzett munkája kapcsán is. 
Emellett hangsúlyozta, hogy a továbbiakban is számít a Radioanalitikai Referencia Laboratóriummal való együttműködésre.
 


Friss hírek

2024. május 22, szerda

Megtartotta első hibrid konferenciáját a CCMAS

2024. május 13-18. között ismét Budapesten rendezte meg szakmai ülését a FAO/WHO Codex Alimentarius Analitikai és Mintavételi Módszerek Szakbizottsága (CCMAS). A 43. találkozón, mely egyúttal az első hibrid ülés volt, több munkacsomagot is elfogadtak a szakemberek, miközben újabb területek kerültek a testület látókörébe. A magyar vezetésű szakbizottság élén 2018 óta dr. Nagy Attila, a Nébih Élelmiszerlánc-biztonsági Laboratóriumának (ÉLI) igazgatója áll.

Tovább >

2024. március 12, kedd

SIRHA KMÉ módra

Nagy sikerrel zárult a SIRHA Budapest kiállítás. A rendezvényen ez alkalommal Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegy is bemutatkozhatott. Az Agrárminisztérium és a Nébih közös standján 3 napon keresztül várták az érdeklődőket a Védjegyiroda munkatársai. Emellett március 6-án önálló programblokkot szervezett a KMÉ, amelyben előadás, vállalkozói kerekasztal-beszélgetés és termékkóstolás is helyet kapott.

Tovább >