null Termékmustra eredmények: fókuszban a gyümölcsszörpök

Termékmustra eredmények: fókuszban a gyümölcsszörpök

2024. július 31, szerda

Újabb népszerű termékcsoport vett részt a Nébih Termékmustrán: ezúttal a gyümölcsszörpök kerültek górcső alá. A vizsgálatfolyamat eredményeként 24 termék gyártója, forgalmazója nyerte el a KMÉ-védjegy arany fokozatára való pályázás lehetőségét.

A Termékmustra a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei által koordinált, laboratóriumi, érzékszervi és csomagolástesztből álló komplex vizsgálatsorozat. A polcfelmérést követően összesen 98 gyümölcsszörp analitikai és mikrobiológiai vizsgálatára került sor a hivatal laboratóriumaiban.

A laboratóriumi vizsgálatok után 92 termék vehetett részt a minőségmustrán, ahol a gyümölcsszörpöket érzékszervi szempontok alapján értékelték a résztvevők. Az eseményre az Agrárminisztérium és a Nébih munkatársai mellett a termékcsoport gyártói és forgalmazói, dietetikusok, gasztronómiai szakértők és egyetemi oktatók is meghívást kaptak.
A minőségmustrán a 38 legjobbnak ítélt termék szerepelt a csúcsbírálaton és a csomagolásteszten.  

Az összesített eredmények alapján 24 gyümölcsszörp – gyümölcs alapanyag szerint öt eper, öt feketeribizli, négy málna, három áfonya, három pirosribizli, kettő erdei gyümölcs, egy mangó, valamint egy meggy – került a legjobbak közé. Így ezen termékek gyártója vagy forgalmazója számára megnyílt a lehetőség a KMÉ-védjegy arany fokozatának megpályázására.

A KMÉ minőségrendszerről, valamint a védjegyes termékekről minden információ megtalálható a www.kme.hu weboldalon.
 



Friss hírek

2024. szeptember 5, csütörtök

Szeptember 10-11-én csökkentett kapacitással működik a Nébih ügyfélszolgálata

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal tájékoztatja az ügyfeleket, hogy 2024. szeptember 10-11-én a Nébih ügyfélszolgálatai továbbképzés miatt csökkentett kapacitással működnek.

Tovább >

2024. szeptember 3, kedd

Élelmiszerlánc-biztonsági szempontból kedvezőek az idei nyári tapasztalatok

Eredményesen zárult a nyári szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés. A két hónapos vizsgálatsorozat során tucatnyi célterületen mintegy 1200 egységet, valamint csaknem 1500 terméktételt vizsgáltak az élelmiszerlánc-felügyeleti szakemberek. A döntően pozitív eredmények, valamint a feltárt hibák egyaránt jól mutatják az élelmiszerbiztonságért végzett munka sikerét és szükségességét.

Tovább >